Habos torta maradék tojásfehérjéből
Kevés hozzávaló és a maradék tojásfehérje. Végeredmény egy finom torta.
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 1 tojás
- 12.5 dkg cukor
- 2 dkg margarin
- 1.2 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- Tésztára 3-4 evőkanál lekvár
- Hab:
- 4 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- Tetejére csokimáz. (ez el is hagyható)
ELKÉSZÍTÉS
- Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
- A tojást a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet felváltva adagoljuk a tejjel a tésztába.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Még melegen vékonyan rákenjük a lekvárt.
- A tojást gőz fölött felverjük, közben fokozatosan kanalazzuk bele a porcukrot és a citromlét is hozzáadjuk.
- Jó kemény habot kapunk.
- Rákenjük a lekvárral megkent tortalapra és hűtőbe tesszük.
- Kicsit lehűlt a torta, csokimázzal meglocsolhatjuk.
Szeletekre vágva, jó hidegen tálaljuk. Nagyon édes, nagyon finom. Egy igazán jó felhasználása a maradék tojás fehérjének.
habos torta maradék tojásfehérjéből habos torta maradék tojásfehérjéből