Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

Mutatós vacsora. Melegen rizzsel tálaljuk. Mi hidegen is nagyon szeretjük, szalámi helyett kenyérrel.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • kevés liszt

ELKÉSZÍTÉS

  • Őzgerinc formát alufóliával kibéleljük.
  • A bacon szeleteket elrendezzük benne, úgy hogy a szélei kilógjanak, hogy a végen majd be tudjuk hajtani.
  • A szeletelt csirkemellet lisztbe, majd tojásba mártjuk, és egy sort fektetünk a szalonnára.
  • Erre jön egy sor reszelt sajt, majd 1-2 szelet bacon szalonna hosszában.
  • Addig rétegezzük, míg megtelik a forma. A tetején hús legyen.
  • Ráhajtjuk a bacon szalonna széleit, majd az alufóliát és forró sütőben 40 percig sütjük.
  • Ekkor kihajtjuk a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.
  • Ha kicsit kihült kiborítjuk a formából és óvatosan leszedjük a fóliát.

Szépen szeletelhető.

Baconbe göngyölt sajtos csirkemell Baconbe göngyölt sajtos csirkemell

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: