Borkrémes isler

Nem a hagyományos lekváros, egy kicsit meglepő ízvilágú, de nagyon finom isler.

HOZZÁVALÓK

Tészta:

  • Tésztája ugyanaz mint a szivecskés linzeré, csak 25 dkg lisztet és 5 dkg kakaóport gyúrunk bele.
  • Korongokat szaggatunk belőle és kisütjük.

Boros krém:

  • 1,5 dl bor
  • fél dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • szegfűszeg, fahéj
  • 15 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

Boros krém:

  • A bort a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd lassú tűzön 20-25 perc alatt besűrítjük.
  • Ha kicsit lehűlt, 15 dkg étcsokit belekeverünk.
  • Amikor felolvadt a csoki, gépi habverővel kihabosítjuk.

Összerakás:

  • 2-2 tésztakorong közé töltjük a kihűlt krémet.
  • 1 tábla étcsokit 1 evőkanál olajjal gőz fölött lelolvasztnk és belemártjuk az islereket. Nem kell teljesen, az alja ne legyen csokis.

Linzerhez hasonlóan ez a süti is másnapra a legfinomabb.

borkrémes isler borkrémes isler

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: