Csirkemell kenyérkockával

Csirkemell kenyérkockával

Mikor sok maradék kenyerünk van egy finom vacsorára felhasználhatjuk.

HOZZÁVALÓK

  • 0.5 kg csirkemell + fűszerek
  • 0.5 kg kenyér kockákra vágva
  • 2 tojás
  • 1.5 pohár tej
  • 10 dekagram vaj
  • Fél fej hagyma
  • Fél leveskocka 1 dl vízben feloldva
  • Petrezselyem
  • 10 dkg reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet kockákra vágjuk.
  • Ízlés szerint be fűszerezzük serpenyőben megsütjük.
  • A tojást a tejjel, a vajjal és az apróra vágott hagymával egy nagy tálban elkeverjük.
  • A leveskockát feloldjuk 1 dl vízben és hozzáadjuk a tojásos-tejes keverékhez.
  • 1 teáskanál szárított petrezselymet beleszórunk.
  • Belekeverjük a kenyérkockákat és az elkészült csirkemellet.
  • Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és 180 °-on 20 percig sütjük.
  • Mikor kész rászórjuk a reszelt sajtot és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.

Savanyúsággal találjuk.

Csirkemell kenyérkockával
Csirkemell kenyérkockával

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: