Csirkemell tekercs sajtos mártásban

CSIRKEMELL TEKERCS SAJTOS MÁRTÁSBAN

Csirkemell szaftos sajtos mártásban.

HOZZÁVALÓK

  • 4 db csirkemell
  • 8 szelet sajt
  • 8 szelet gépsonka
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 2 kávéskanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 pohár tej
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 kanál reszelt sajt
  • só, bors
  • Tetejére:
  • fél pohár zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet középen bevágjuk, úgy hogy ne vágjuk teljesen félbe, kiklopfoljuk.
  • Ráteszünk 2 szelet sajtot, 2 szelet gépsonkát, fél szelet bacont.
  • Feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • Elkészítjük a besamel mártást a tetejére.
  • Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és habzásig kevergetjük.
  • Ekkor beleöntjük a 2 pohár tejet, a mustárt és a sajtot.
  • Egy csipet sóval és borssal ízesítjük. 
  • Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. 
  • Ráöntjük a csirkére.
  • 3 evőkanál reszelt sajtot összekeverünk a zsemlemorzsával és a petrezselyemmel.
  • Ezt a keveréket szórjuk a tetejére.
  • 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Hasábkrumplival tálaljuk. Ropogós morzsa alatt finom, omlós szaftos csirkemellett kapunk.

CSIRKEMELL TEKERCS SAJTOS MÁRTÁSBAN CSIRKEMELL TEKERCS SAJTOS MÁRTÁSBAN

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: