Dán kuglóf

dán kuglóf

Puha kuglóf, csokival a belsejében. Csak összekeverjük és már süthetjük is.

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

  • Először elkészítjük csokitölteléket, hogy kicsit hűlni tudjon.
  • A cukrot kikeverjük a vízzel, kakaóporral, kis lábasban forralunk egyet rajta.
  • Belekeverjük a vajat is.
  • Félrehúzzuk a tűzről, hogy kicsit hűljön, míg elkészítjük a tésztát.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  • A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral.
  • Hozzáadjuk felváltva a vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  • A végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  • A tészta háromnegyedét jól kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük.
  • Kis mélyedéseket nyomunk bele kanállal és belecsurgatjuk a csokimázat.
  • A maradék tésztát a tetejére öntjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ha kiszedtük a sütőből pár percig hűlni hagyjuk, majd tálra borítjuk. Porcukorral bőven megszórva tálaljuk.

dán kuglóf dán kuglóf

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: