Gyorsan elkészülő édesség. Az illata, hát az isteni. Ilyenkor finom fahéj illat lengi be az egész konyhát.

HOZZÁVALÓK

  • 5 dl tej
  • 4 dl liszt
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • porcukor és fahéj a forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS

  • A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
  • Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.
  • Nagyon sűrű masszát kapunk.
  • Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük. 
  • Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
  • Szépen össze fog állni.
  • Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
  • Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.
  • Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
  • Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Melegen és hidegen is egyaránt finom.

fahéjas egérke fahéjas egérke

image_printNyomtatás
Hirdetés