Nyomtatási beállítások

Fahéjas egérke

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

Gyorsan elkészülő édesség. Az illata, hát az isteni. Ilyenkor finom fahéj illat lengi be az egész konyhát.

fahéjas egérke

 5 dl tej
 2 pohár liszt
 4 ek. cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 5 tojás
 1 csipet
 olaj a sütéshez
 porcukor és fahéj a forgatáshoz
1

A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.

2

Nagyon sűrű masszát kapunk.

3

Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.

4

Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.

5

Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.

6

Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Melegen és hidegen is egyaránt finom.
Nutrition Facts

Adag 4