Farsangi fánk

Farsangi fánk

Farsang idején elmaradhatatlan, hogy süssünk egy finom fánkot. Ezt a receptet évek óta használjuk, jól bevált. Egyszerű, finom fánkok.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál rum
  • késhegynyi só
  • kb. fél liter tej
  • 1 liter olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • 3 dl langyos tejben egy evőkanál porcukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  • A tojássárgáját a többi porcukorral elkeverjük.
  • A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat a megkelt élesztőt, a rumot és a porcukorral elkevert tojást.
  • Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.
  • Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  • Lisztezett deszkára borítjuk, kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszúróval vagy vizespohárral kiszaggatjuk.
  • Letakarjuk és még fél órát kelesztjük.
  • Közepét benyomjuk és bő olajban kisütjük.
  • Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
  • Porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekvárral, vagy vaníliamártással tálaljuk. Kb.28-30 darab fánk jött ki ebből az adagból.

Farsangi fánk farsangi fánk

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: