Görögös szendvics

Tölteléket lehűtve finom, laktató, görög ízvilágú nyári vacsit kapunk. Rendkívűl egyszerű recept!

HOZZÁVALÓK

  • fél kg csirkemell
  • 1 doboz (400g) natúr görög joghurt (érdemes valóban görög és nem sima natúr joghurttal készíteni, sokkal selymesebb, krémesebb)
  • egy kis fej hagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • 10 dkg sajt
  • 1 csomag (150g) salátakeverék
  • fűszerek, só, bors, gyros fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS

  • Fél kiló csirkemellet apró kockákra vágunk. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük és készre főzzük.
  • Közben a joghurtot egy nagyobb edénybe öntjük.
  • A hagymát és savanyú uborkát apró kockákra vágjuk és a joghurthoz keverjük.
  • Belereszeljük a sajtot is.
  • Sóval, borssal és a gyros fűszerkeverékkel ízesítjük.
  • Ha kihűlt a hús, a salátakeverékkel együtt a joghurthoz keverjük.
  • El is készült a szendvics töltelékünk.
  • Jól lehűtjük.
  • Tálalás előtt a zsemléket serpenyőben kicsit megpirítjuk és szétosztjuk rajtuk a csirkemelles, joghurtos, zöldséges, nagyon finom krémünket.
  • Kész is a görögös szendvics!

Ez az adag 8 zsemlébe elegendő.
Jó étvágyat!

Mi most épp sima zsemlét használtunk, de tölthetjük bagettba, tortillába, pitába, magvas zsemlébe.

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: