SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyorsan elkészülő finom csokis keksz korongok.

Gyors ropogós keksz korongok

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

1

A vajat habosra keverjük a cukorral, és sóval és a vaníliás cukorral.

2

Hozzáadjuk a lisztet amit elkevertünk a szódabikarbónával és a kakaóval.

3

Ha ez mind jól elkeveredett, akkor adjuk hozzá a csokit és ezzel is jól elkeverjük.

4

Kb. 4 cm vastag rudakat formázunk belőle és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük megkeményedni kb. 1 órára.

5
Gyors ropogós keksz korongok

Sütéskor a hengereket 1 cm vastagra szeljük és jó távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

6

170-180 °-os sütőben 10 percig sütjük, nem tovább mert megég. Ilyenkor még puha, de 1-2 perc után megkeményedik és leszedhető.

A tészta jól bírja a fagyasztást is. Így előre elkészíthetünk egy nagyobb adagot és ha kedvünk van csak felszeleteljük és megsütjük.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A vajat habosra keverjük a cukorral, és sóval és a vaníliás cukorral.

2

Hozzáadjuk a lisztet amit elkevertünk a szódabikarbónával és a kakaóval.

3

Ha ez mind jól elkeveredett, akkor adjuk hozzá a csokit és ezzel is jól elkeverjük.

4

Kb. 4 cm vastag rudakat formázunk belőle és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük megkeményedni kb. 1 órára.

5
Gyors ropogós keksz korongok

Sütéskor a hengereket 1 cm vastagra szeljük és jó távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

6

170-180 °-os sütőben 10 percig sütjük, nem tovább mert megég. Ilyenkor még puha, de 1-2 perc után megkeményedik és leszedhető.

A tészta jól bírja a fagyasztást is. Így előre elkészíthetünk egy nagyobb adagot és ha kedvünk van csak felszeleteljük és megsütjük.
Gyors ropogós keksz korongok
Hirdetés