Habkarika és habcsók – gasztroajándék

Habkarika és habcsók - gasztroajandek

Maradék tojásfehérjéből is készülhet gasztroajándék.

HOZZÁVALÓK

  • 1 tojásfehérjéhez
  • 3 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  • A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a porcukrot is.
  • Csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat vagy apró halmokat nyomunk.
  • Sütőben 70 fokon 1-2 órát szárítjuk.
  • Ha teljesen kihűlt dobozokba tesszük.
Habkarika és habcsók - gasztroajandek

Nagyon sokáig eláll. Jóval karácsony előtt elkészíthetjük. 

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: