SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Kevés hozzávaló és a maradék tojásfehérje. Végeredmény egy finom torta.

habos torta maradék tojásfehérjéből

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő25 percÖsszes idő45 perc

A tésztához
Hab
A tetejére csokimáz (elhagyható)

1

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

2

A tojást a cukorral habosra keverjük.

3

Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet felváltva adagoljuk a tejjel a tésztába.

4

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

5

Még melegen vékonyan rákenjük a lekvárt.

6

A tojást gőz fölött felverjük, közben fokozatosan kanalazzuk bele a porcukrot és a citromlét is hozzáadjuk.

7

Jó kemény habot kapunk.

8

Rákenjük a lekvárral megkent tortalapra és hűtőbe tesszük.

9

Kicsit lehűlt a torta, csokimázzal meglocsolhatjuk.

Szeletekre vágva, jó hidegen tálaljuk. Nagyon édes, nagyon finom. Egy igazán jó felhasználása a maradék tojás fehérjének.

Összetevők

A tésztához
Hab
A tetejére csokimáz (elhagyható)

Útmutató

1

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

2

A tojást a cukorral habosra keverjük.

3

Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet felváltva adagoljuk a tejjel a tésztába.

4

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

5

Még melegen vékonyan rákenjük a lekvárt.

6

A tojást gőz fölött felverjük, közben fokozatosan kanalazzuk bele a porcukrot és a citromlét is hozzáadjuk.

7

Jó kemény habot kapunk.

8

Rákenjük a lekvárral megkent tortalapra és hűtőbe tesszük.

9

Kicsit lehűlt a torta, csokimázzal meglocsolhatjuk.

Szeletekre vágva, jó hidegen tálaljuk. Nagyon édes, nagyon finom. Egy igazán jó felhasználása a maradék tojás fehérjének.
Habos torta maradék tojásfehérjéből
Hirdetés