Kevés hozzávaló és a maradék tojásfehérje.  Végeredmény egy finom torta.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 12.5 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • 1.2 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • Tésztára 3-4 evőkanál lekvár
  • Hab:
  • 4 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • Tetejére csokimáz. (ez el is hagyható)

ELKÉSZÍTÉS

  • Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
  • A tojást a cukorral habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet felváltva adagoljuk a tejjel a tésztába.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Még melegen vékonyan rákenjük a lekvárt.
  • A tojást gőz fölött felverjük, közben fokozatosan kanalazzuk bele a porcukrot és a citromlét is hozzáadjuk.
  • Jó kemény habot kapunk.
  • Rákenjük a lekvárral megkent tortalapra és hűtőbe tesszük.
  • Kicsit lehűlt a torta, csokimázzal meglocsolhatjuk.

Szeletekre vágva, jó hidegen tálaljuk. Nagyon édes, nagyon finom. Egy igazán jó felhasználása a maradék tojás fehérjének.

habos torta maradék tojásfehérjéből habos torta maradék tojásfehérjéből

image_printNyomtatás
Hirdetés