Hagymás babsaláta

hagymas babsalata

Köretként vagy savanyúság helyett húsokhoz kitünő választás.

HOZZÁVALÓK

  • 1 doboz konzerv vörös bab
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál só
  • kevés bors

ELKÉSZÍTÉS

  • A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, besózzuk és ráöntjük az 1 dl vízzel elkevert ecetet.
  • Jól elkeverjük.
  • Picit állni hagyjuk.
  • Addig a babot leszürjük.
  • Kicsit átmossuk.
  • A hagymához keverjük, kis borssal izesítjük.
  • Tálalásig lefedve hütőbe tesszük.

Mikor nincs ideje állni a hagymának, hogy kicsit veszítsen az erejéből, akkor miután besóztuk tegyük a mikróba 20 másodpercre.

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: