Érdemes néha otthon sütni házi tepertőt. Teljesen más íze van, sokkal finomabb mint a bolti. Egyik bevásárlóközpontban nagyon szép zsírszalonna volt, ezért most mi nekiálltunk és sütöttünk. Próbáljátok ki, megéri!

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg zsírszalonna
  • fél dl tej

ELKÉSZÍTÉS

  • A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk. ( Felkockázva volt a csomag amit vettünk, de nagyon nagy kockákra van vágva, ezért még vágjuk kisebbre őket. Kb. 2×2 cm-es kockákra.)
  • Nagyobb lábasban feltesszük főni, sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.
  • Mikor eresztett egy kis levet beleöntjük a tejet és úgy főzzük tovább, míg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
  • Mi kicsit sötétebben jól megsülve szeretjük, de ízlés szerint készítsük el.  Kb. 1 óra mire elkészül.
  • Mikor megsült és jó sok zsírt eresztett, krumplinyomóval jól kinyomjuk.

Megvárjuk míg kicsit kihűl és friss kenyérrel már fogyaszthatjuk is.

Házi tepertő házi tepertő

image_printNyomtatás
Hirdetés