Hússal töltött gőzgombóc

Hússal töltött gőzgombóc

Mikor marad sült húsunk, akkor szoktuk ezt az ételt elkészíteni.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • pici cukor
  • annyi langyos víz amennyit a tészta felvesz
  • 1 evőkanál olaj

További hozzávalók

  • 30 dkg sülthús apróra vágva
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kis doboz tejföl
  • fél evőkanál liszt
  • bors
  • kevés olaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A tésztát bedagasztjuk és fél órát meleg helyen állni hagyjuk.
  • A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  • Pirospaprikával és sóval megszórjuk, kevés vizzel felöntjük, hogy jól szétföljön a hagymánk.
  • A tejfölt a liszttel és 2 dl vízzel elkeverjük és a megfőtt hagymára öntjük.
  • Borssal ízesítjük.
  • Összeforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön.
  • Ezzel a szósszal fogjuk leönteni a gombócokat.
  • Ízlés szerint más fűszereket is tehetünk bele.
  • A közben megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  • Kb. 8×8 cm-es kockákra vágjuk és mindegyik közepébe teszünk a súlthúsból.
  • A széleit összecsippentjük és gombócokat formálunk belőle.
  • Egy nagy lábasban, aminek a tetejére ráfér egy egyenes aljú szűrő kevés vizet forralunk.
  • A gombócokat a szűrőbe tesszük (én szoktam egy sűtőpapírt is tenni bele, hogy ne ragadjon le), egyszerre keveset, mert megdagad.
  • Lefedjük a lábast.
  • 10 percig gőzöljük.
  • Egy tálba tesszük a kész gombócokat és a közben elkészített szósszal meglocsoljuk.

Melegen tálaljuk. Finom, különleges étel készülhet így a maradék sülthúsból.

HÚSSAL TÖLTÖTT GŐZGOMBÓC HÚSSAL TÖLTÖTT GŐZGOMBÓC

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: