Hússal töltött palacsinta

hússal töltött palacsinta

Laktató vacsora vagy főétel.

HOZZÁVALÓK

  • 12 darab palacsinta
  • fél kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
  • Kevés olajon megpirítjuk.
  • Rátesszük a darált húst, átforgatjuk.
  • Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  • Izlés szerint sózzuk.
  • Készre főzzük.
  • Bő levet hagyunk rajta.
  • Kanállal a húst kiszedjuk.
  • A tejfölt összekeverjük a liszttel, a maradék lébe öntjük és egy kicsit összeforraljuk.
  • A palacsintákon elosztjuk a húst és becsomagoljuk.
  • Tepsibe rendezzük és a szósszal leöntjük.
  • Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Forrón tálaljuk.

hússal töltött palacsinta hússal töltött palacsinta

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: