Apró káposztás pogácsák: kiadós recept, de gyorsan fogy a pogácsa, mert nem lehet abbahagyni…

HOZZÁVALÓK

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg tejföl
  • 50 dkg káposzta
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • csipet cukor
  • 1 evőkanál só
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

  • A káposztát lereszeljük, és kevés olajon, sóval, borssal megpároljuk.
  • Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  • A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk.
  • Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a káposztával. 
  • Két oldalról behajtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk.
  • Pihenni hagyjuk fél órát, majd fél óránként még kétszer hajtogatjuk.
  • Mikor megkelt a tésztánk kinyújtjuk és beirdaljuk a tetejét.
  • Tojással megkenjük és apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
  • Közepes lángon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.

Szép leveles pogácsáink lesznek. 

Káposztás pogácsa

image_printNyomtatás
Hirdetés