Egyszerű, olcsó, kiadós sütemény. Gyorsan mindenki kedvence lesz.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg cukor 
  • 1 tojás
  • kb. 2 dl tejföl
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tej
  • 2 kanál cukor
  • 4 púpozott evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS

  • A tésztához 40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg cukrot és egy tojást.
  • Annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 
  • A tésztából tepsi hátulján 180 fokos sütőben 3 lapot sütünk.
  • Gyorsan sülnek a lapok.
  • Mikor a tésztalapok megsültek és kihűltek az alábbi krémet kenjük közéjük.
  • Krém:
  • Fél liter tejből 2 evőkanál cukorral és 4 evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk. (Én a sütést mindig a főtt krém elkészítésével kezdem, így van ideje kihűlni, mire a tésztalapok megsülnek).
  • 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
  • Belekeverjük a kihűlt főzött krémet.
  • A jól kikevert krémmel megkenjük a lapokat.
  • Hűtőbe tesszük.
  • Pár óra állás után már könnyen szeletelhető.
  • Tetejét porcukorral megszórjuk.

Kisebb kockákra vágva tálaljuk. Hűtőben napokig eláll.

Kedvenc szelet kedvenc szelet

image_printNyomtatás
Hirdetés