Kenyértésztába csavart virsli

Ha van otthon virslink, de nem szeretnénk csak simán megfőzni, akkor érdemes kenyértészta bundát adni neki.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg virsli
  • fél kg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • só, kevés cukor
  • 1 evőkanál olaj, víz

ELKÉSZÍTÉS

  • A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük.
  • Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  • A virslikről leszedjük héjukat, és annyi csíkra osszuk a tésztát, ahány virslink van, majd feltekerjük úgy, hogy jól befedje mindenhol a virslit.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.
  • Ketchuppal, mustárral, tormával tálaljuk.

Mi nagyon szeretjük a mézes-mustárost szószt is hozzá, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni:
3 evőkanál mézet, 3 evőkanál mustárt jól összekeverünk és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 3 evőkanál olajat. Addig keverjük, míg selymes nem lesz.
Próbáljátok ki hozzá!

kenyértésztába csavart virsli

Tejszínes húskockák penne tésztával. Tejszínes húskockák penne tésztával. kenyértésztába csavart virsli

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: