Kenyértésztába csavart virsli

Ha van otthon virslink, de nem szeretnénk csak simán megfőzni, akkor érdemes kenyértészta bundát adni neki.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg virsli
  • fél kg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • só, kevés cukor
  • 1 evőkanál olaj, víz

ELKÉSZÍTÉS

  • A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órát pihentetjük.
  • Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  • A virslikről leszedjük héjukat, és annyi csíkra osszuk a tésztát, ahány virslink van, majd feltekerjük úgy, hogy jól befedje mindenhol a virslit.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.
  • Ketchuppal, mustárral, tormával tálaljuk.

Mi nagyon szeretjük a mézes-mustárost szószt is hozzá, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni:
3 evőkanál mézet, 3 evőkanál mustárt jól összekeverünk és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 3 evőkanál olajat. Addig keverjük, míg selymes nem lesz.
Próbáljátok ki hozzá!

kenyértésztába csavart virsli

Tejszínes húskockák penne tésztával. Tejszínes húskockák penne tésztával. kenyértésztába csavart virsli

Szólj hozzá!

Hozzászólás

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: