Ketchupos tarja hagymás puffanccsal

KETCHUPOS TARJA HAGYMÁS PUFFANCCSAL

Nagyon egyszerű elkészíteni ez a ketchupos tarját puffanccsal. Aki szereti a ketchupot nagyon szeretni fogja ezt az ételt.

HOZZÁVALÓK

  • A húshoz:
  • 50 dkg sertéstarja
  • só, bors
  • 5-6 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vöröshagymakrém
  • A puffancshoz:
  • 2.5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • A tarját szeletekre vágjuk.
  • Kiklopfoljuk.
  • Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  • Kevés olajon megsütjük.
  • Ha megsültek tálra rakjuk.
  • A maradék olajba öntjük a ketchupot, a fokhagymát, a mustárt.
  • Jól elkeverjük.
  • Összeforraljuk.
  • Visszatesszük a serpenyőbe a húst és átforgatjuk, hogy mindenhol érje a mártás.
  • A hagymás puffancshoz a lisztet, a tojást és a fűszereket egy tálba tesszük.
  • Tejjel jól összedolgozzuk.
  • Nokedlinél kicsit keményebb tésztát kapunk.
  • A két hagymát szeletekre vágjuk.
  • A vajon megpároljuk és a tésztához adjuk.
  • Bő forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
  • Aranybarnára sütjük.

Melegen tálaljuk. Ketchuptól kicsit édeskés, a mustár pikánssá teszi.

KETCHUPOS TARJA HAGYMÁS PUFFANCCSAL KETCHUPOS TARJA HAGYMÁS PUFFANCCSAL

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: