Maradék krumplipüréből is elkészíthetjük vacsorára ezt a krumpliszendvicset.

HOZZÁVALÓK 4 szendvicshez:

  • 4 darab nagyobb főtt burgonya
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1  evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet sonkás szalámi
  • kevés olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • A burgonyát összetörjük.
  • Elkeverjük a zsemlemorzsával, tojással, liszttel, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
  • 8 részre osztjuk.
  • Kb. 10×10 cm-es négyzeteket formálunk a tésztából.
  • 4 darabra rátesszük 1 szelet sonkás szalámit és 1 szelet sajtot.
  • A maradék négyzetekkel befedjük őket.
  • Jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben egyben maradjon.
  • Serpenyőben kevés olajat melegítünk és lassú tűzön mind a két oldalát szép pirosra sütjük a krumpliszendvicsnek.

Forrón tálalva kitűnő vacsora.

image_printNyomtatás
Hirdetés