Lajcsi szelet

lajcsi szelet

Igazi klasszikus édesség, amit nem lehet megunni.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  • Tészta:
  • A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.
  • A többi hozzávalót gőz fölött folyamatosan kevergetve felfőzzük.
  • Levesszük a tűzről és a lisztbe öntjük.
  • Gyorsan elkeverjük és 3 tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle. (Gyorsan dolgozzunk, mert ahogy hűl a méz, keményedik a tészta és nehéz vele dolgozni.)
  • Én ilyenkor előkészítek 3 sütőpapírt és gyorsan kinyújtom mind a 3 lapot. 
  • Tepsi hátulján 180 fokon 10 perc alatt megsütjük a lapokat.
  • Krém elkészítése:
  • 3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat.
  • Kihűtjük.
  • Legjobb az egész sütést a puding megfőzésével kezdeni és akkor van idejük kihűlni.
  • Margarint kettévágjuk.
  • 10-10 dkg porcukorral habosra keverjük.
  • Egyik feléhez adjuk a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingot, a másik feléhez a rumaromát és a puncs pudingot.
  • Első lapot vaníliás pudinggal kenjük meg, a következőt a puncsos krémmel.
  • Ráhelyezzük a 3. lapot és csokimázzal leöntjük.
  • Egy napig hűtőben állni hagyjuk.

Kockákra vágja tálaljuk. Kiadós sütemény.

lajcsi szelet lajcsi szelet

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: