Nyomtatási beállítások

Lajcsi szelet

Mennyiség8 AdagElőkészítési idő30 percFőzési idő20 percÖsszes idő50 perc

Igazi klasszikus édesség, amit nem lehet megunni.

lajcsi szelet

A tésztához:
 20 dkg cukor
 5 dkg vaj
 2 evőkanál kakaópor
 2 evőkanál méz
 2 tojás
 40 dkg liszt
 2 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
 1 csomag vaníliás pudingpor
 1 csomag puncs pudingpor
 6 dl tej
 1 csomag vaníliás cukor
 rumaroma
 25 dkg margarin
 20 dkg porcukor
A tészta elkészítése:
1

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.

2

A többi hozzávalót gőz fölött folyamatosan kevergetve felfőzzük.

3

Levesszük a tűzről és a lisztbe öntjük.

4

Gyorsan elkeverjük és 3 tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle. (Gyorsan dolgozzunk, mert ahogy hűl a méz, keményedik a tészta és nehéz vele dolgozni.)

5

Én ilyenkor előkészítek 3 sütőpapírt és gyorsan kinyújtom mind a 3 lapot.

6

Tepsi hátulján 180 fokon 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

Krém elkészítése:
7

3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat.

8

Kihűtjük.
Legjobb az egész sütést a puding megfőzésével kezdeni és akkor van idejük kihűlni.

9

Margarint kettévágjuk.
10-10 dkg porcukorral habosra keverjük.

10

Egyik feléhez adjuk a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingot, a másik feléhez a rumaromát és a puncs pudingot.

11

Első lapot vaníliás pudinggal kenjük meg, a következőt a puncsos krémmel.

12

Ráhelyezzük a 3. lapot és csokimázzal leöntjük.

13

Egy napig hűtőben állni hagyjuk.

Kockákra vágja tálaljuk. Kiadós sütemény.
Nutrition Facts

Adag 8