Madártej mikróban

madártej mikróban

Már évek óta csak így készítjük a madártejet. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb. Nem kell aggódni, hogy kifut-e a tej, nem kell annyit mosogatni. A végeredmény pedig ugyanolyan finom.

HOZZÁVALÓK

  • 1 liter tej
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál liszt
  • 5 evőkanál cukor

ELKÉSZÍTÉS

  • 3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, 3 kanál kristálycukorral, liszttel simára keverjük egy nagyobb mikrós tálban.
  • A tejet is hozzáadjuk, közben kevergetjük.
  • Mikróba tesszük 900 W-on elkezdjük melegíteni. 2 percenként megkeverjük. Ezt addig ismételjük amíg be nem sűrűsödik. Ez 4×2 perc szokott lenni. Ha hidegebb volt a tejünk akkor max. 5x kell ismételni.
  • Közben a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  • Ha kiszedtük a tejes keverékünket a tojásfehérjét 1 percre betesszük. Ha elkészült, kanállal galuskákat szaggatunk belőle a vaniliás tej tetejére.

Jól lehűtve tálaljuk.

madártej mikróban madártej mikróban

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: