Mákos guba

mákos guba

Édes, mákos finomság. Gyorsan elkészül.

HOZZÁVALÓK

  • 8 kifli 
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin

ELKÉSZÍTÉS

  • A kifliket karikára vágjuk. 
  • A mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
  • A tejet langyosra melegítjük, kézi habverővel belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot.
  • Egy kisebb tepsit kivajazunk.
  • A kifli karikákat a tejes keverékbe mártjuk, kanállal kicsit kinyomkodjuk és a tepsi aljába teszünk egy sort.
  • Megszórjuk a mákkal és egy újabb sor kifli következik.
  • Ezt addig folytatjuk míg tart az alapanyagunk.
  • A tetejére mák kerüljön.
  • Margarin darabkákat vágunk a tetejére. 
  • 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Forrón tálaljuk. Finom, édes vacsora.

mákos guba mákos guba

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: