SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A puha kiflik, a vaníliás tej, az illatos mák... A mákos guba egy pillanat alatt feleleveníti a gyerekkori emlékeket.

mákos guba

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő25 percÖsszes idő55 perc

1

A kifliket karikára vágjuk.
A mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.

2

A tejet langyosra melegítjük, kézi habverővel belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot.

3

Egy kisebb tepsit kivajazunk.

4

A kifli karikákat a tejes keverékbe mártjuk, kanállal kicsit kinyomkodjuk és a tepsi aljába teszünk egy sort.

5

Megszórjuk a mákkal és egy újabb sor kifli következik.

6

Ezt addig folytatjuk míg tart az alapanyagunk.
A tetejére mák kerüljön.

7

Margarin darabkákat vágunk a tetejére.

8

180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

A tetejét díszíthetjük porcukorral, dióval, mazsolával, vagy akár friss gyümölccsel is. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a kedvenc mákos guba variációtokat!

Összetevők

Útmutató

1

A kifliket karikára vágjuk.
A mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.

2

A tejet langyosra melegítjük, kézi habverővel belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot.

3

Egy kisebb tepsit kivajazunk.

4

A kifli karikákat a tejes keverékbe mártjuk, kanállal kicsit kinyomkodjuk és a tepsi aljába teszünk egy sort.

5

Megszórjuk a mákkal és egy újabb sor kifli következik.

6

Ezt addig folytatjuk míg tart az alapanyagunk.
A tetejére mák kerüljön.

7

Margarin darabkákat vágunk a tetejére.

8

180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

A tetejét díszíthetjük porcukorral, dióval, mazsolával, vagy akár friss gyümölccsel is. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a kedvenc mákos guba variációtokat!
Mákos guba
Hirdetés