Medvehagymás pogácsa

medvehagymás pogácsa

Végre itt a medvehagyma szezon. Süssünk finom pogácsát belőle.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás
  • 4 dl tej
  • fél dl olaj
  • medvehagyma
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál cukor

ELKÉSZÍTÉS

  • 1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk.
  • A lisztet a tojássárgával, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk.
  • Langyos helyen 1 órát pihentetjük.
  • Addig a medvehagymát apróra vágjuk.
  • Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott margarinnal, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és feltekerjük, majd három fele hajtjuk.
  • Még 10 percet pihentetjük.
  • Kinyújtjuk ismét ujjnyi vastagra, tetejét berácsozzuk, a tojásfehérjével megkenjük és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.

Finom, leveles lesz a pogácsánk, ha ezzel a módszerrel sütjük.

medvehagymás pogácsa medvehagymás pogácsa

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: