Nyomtatási beállítások

Medvehagymás pogácsa

Mennyiség1 AdagElőkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 40 perc

Hétvégi kirándulásunkon egy nagyon gyönyörű medvehagyma lelőhelyre bukkantunk. Sok finomság készült belőle.

Medvehagymás pogácsa

 1 kg liszt
 50 g élesztő
 2 kávéskanál só
 1 tojás + 1 a kenéshez
 350 ml tej
 50 ml étolaj
 3 ek. tejföl
 1 tk cukor
 150 g zsír
 medvehagyma
1

1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

2

A lisztet a tojással, tejföllel, a maradék tejjel, sóval és a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.
Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát pihentetjük.

3

Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

4

Megkenjük a zsírral és rászórjuk az apróra vágott medvehagymát.

5

Feltekerjük és félbe hajtjuk.

6

Újra kinyújtjuk, ilyenkor már nem szoktuk pihentetni.

7

Tetejét megkenjük tojással, bevagdossuk és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk.

8

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 20-25 percig sütjük.