Ropogós keksz, finom karamella és csoki. A legjobb kombináció.
HOZZÁVALÓK
- Alaphoz:
- 17 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- Karamellához:
- 2 tubus sűrített tej
- 6 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- Tetejére:
- 20 dkg tejcsoki
ELKÉSZÍTÉS
- Cukrot a vajjal elkeverjük, beleszitáljuk a lisztet és összegyúrjuk.
- Először úgy tűnik, hogy nem áll össze, de folytassuk a gyúrást, össze fog állni.
- 20×20 cm-es formába belenyomkodjuk.
- 180 fokon aranybarnára sütjük.
- Amíg sül alacsony hőfokon melegítsük fel a karamell hozzávalóit, míg karamell színe nem lesz és be nem sűrűsödik.
- Ez 30-40 percig is eltarthat.
- Öntsük rá a karamellt a lapra.
- Fél órát hűtőben pihentetjük.
- Olvasszuk meg a csokit és öntsük rá a karamellre.
- Hagyjuk kihűlni.
Kis kockákra vágva tálaljuk.
Milliomos szelet milliomos szelet
Hozzászólás