Ropogós keksz, finom karamella és csoki. A legjobb kombináció.

HOZZÁVALÓK

  • Alaphoz:
  • 17 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • Karamellához:
  • 2 tubus sűrített tej
  • 6 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • Tetejére:
  • 20 dkg tejcsoki

ELKÉSZÍTÉS

  • Cukrot a vajjal elkeverjük, beleszitáljuk a lisztet és összegyúrjuk.
  • Először úgy tűnik, hogy nem áll össze, de folytassuk a gyúrást, össze fog állni.
  • 20×20 cm-es formába belenyomkodjuk.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Amíg sül alacsony hőfokon melegítsük fel a karamell hozzávalóit, míg karamell színe nem lesz és be nem sűrűsödik.
  • Ez 30-40 percig is eltarthat.
  • Öntsük rá a karamellt a lapra.
  • Fél órát hűtőben pihentetjük.
  • Olvasszuk meg a csokit és öntsük rá a karamellre.
  • Hagyjuk kihűlni.

Kis kockákra vágva tálaljuk.

Milliomos szelet milliomos szelet

image_printNyomtatás
Hirdetés