Párizsi rétes

párizsi rétes

Villám gyorsan elkészíthető vacsora. Pizza kedvelők előnyben!

HOZZÁVALÓK

  • 8 réteslap
  • 30 dkg párizsi
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg ketchup
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál sütőpor
  • fél dl tej
  • fél dl olaj
  • oregánó

ELKÉSZÍTÉS

  • A tojást a tejjel, a sütőporral és az olajjal jól elkeverjük.
  • A párizsit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • Az első réteslapot megkenjük a tojásos masszával és ketchuppal.
  • Ráfektetjük a második réteslapot és szintén megkenjük a tojásos masszával és a ketchuppal.
  • Ráfektetjük a harmadik réteslapot is, megkenjük a tojással, a ketchuppal és megszórjuk a párizsi felével és oregánóval.
  • Most kerül rá a negyedik lap, amit tojással, ketchuppal kenünk és rászórjuk a sajt harmadát.
  • Óvatosan felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  • A maradék 4 réteslappal készítünk még egy tekercset.
  • A rudak tetejét megkenjük a maradék tojással.
  • Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Forrón szeletekre vágjuk és tálaljuk.

párizsi rétes párizsi rétes

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: