Nyomtatási beállítások

Párizsi rétes

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszes idő30 perc

Villámgyorsan elkészíthető vacsora. Pizza kedvelők előnyben!

párizsi rétes

 8 réteslap
 30 dkg párizsi
 25 dkg reszelt sajt
 10 dkg ketchup
 1 tojás
 fél kávéskanál sütőpor
 fél dl tej
 fél dl olaj
 oregánó
1

A tojást a tejjel, a sütőporral és az olajjal jól elkeverjük.

2

A párizsit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

3

Az első réteslapot megkenjük a tojásos masszával és ketchuppal.

4

Ráfektetjük a második réteslapot és szintén megkenjük a tojásos masszával és a ketchuppal.

5

Ráfektetjük a harmadik réteslapot is, megkenjük a tojással, a ketchuppal és megszórjuk a párizsi felével és oregánóval.

6

Párizsi rétes

Most kerül rá a negyedik lap, amit tojással, ketchuppal kenünk és rászórjuk a sajt harmadát.

7

Óvatosan felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

8

A maradék 4 réteslappal készítünk még egy tekercset.

9

A rudak tetejét megkenjük a maradék tojással.

10

Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Forrón szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Nutrition Facts

Adag 4