SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyorsan elkészíthető, különleges ízvilágú finom csirkemell. A méz enyhén karamellizálódik a sütés során, és egy gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz a csirkemellnek. A szójaszósz sós ízt ad a húsnak, a fokhagyma pedig kellemesen fűszeressé teszi.

Ragacsos, fokhagymás csirkemell.

Mennyiség2 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1
Ragacsos, fokhagymás csirkemell

A csirkemellet szeletekre vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és lisztbe forgatjuk.

2

1 evőkanál olajban aranybarnára sütjük.
Kiszedjük egy tálra.

3

A serpenyőbe még egy evőkanál olajat és egy evőkanál vajat teszünk.
Megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát.

4

Beleöntjük az ecetet, a szójaszószt és a mézet. Pár perc alatt besűrítjük.

5
Ragacsos, fokhagymás csirkemell

Visszatesszük a húst a serpenyőbe, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Hasábkrumplival tálaltuk, amit a szafttal jól meglocsoltunk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1
Ragacsos, fokhagymás csirkemell

A csirkemellet szeletekre vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és lisztbe forgatjuk.

2

1 evőkanál olajban aranybarnára sütjük.
Kiszedjük egy tálra.

3

A serpenyőbe még egy evőkanál olajat és egy evőkanál vajat teszünk.
Megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát.

4

Beleöntjük az ecetet, a szójaszószt és a mézet. Pár perc alatt besűrítjük.

5
Ragacsos, fokhagymás csirkemell

Visszatesszük a húst a serpenyőbe, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Hasábkrumplival tálaltuk, amit a szafttal jól meglocsoltunk.
Ragacsos, fokhagymás csirkemell
Hirdetés