Nyomtatási beállítások

Bagett

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő1 óra 20 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 50 perc

Sokszor készül vacsira finom, forró bagett.

Bagett

 1 kg liszt
 2 ek. tejföl
 1 ek. zsír
 50 g élesztő
 1 kávéskanál cukor
 2 kávéskanál só
 langyos víz
 szezámmag
 100 g reszelt sajt
1

Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk.

2

A tésztát bedagasztjuk annyi langyos vízzel hogy kissé lágy tésztát kapjunk.

3

Meleg helyen 50 percet kelesztjük.

4

Lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk, egyenkét átgyúrjuk, bucikat formálunk és újra 15 percet pihenni hagyjuk.

5

A bucikat sodrófával kb 1-1.5 cm vékonyra nyújtjuk és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva bagett formát kapunk.

6

Bagett

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

7

Srégen kicsit bevagdossuk a tetejét.

8

Bagett

Langyos vízzel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.

9

Bagett

Újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4