Nyomtatási beállítások

Csirkemelles rétesbatyuk

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszes idő30 perc

Laktató, gyorsan elkészülő vacsora kevés hozzávalóból.

Csirkemelles rétesbatyuk

 400 g csirkemell
 2 újhagyma
 kevés olaj
 só, bors, fokhagyma(por)ízlés szerint
 1 ek. liszt
 100 ml tej
 1 csomag réteslap
Fokhagymás vaj
 50 g vaj
 1 kávéskanál fokhagymapor
1

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük.

2

Közben az újhagymát karikákra vágjuk. A megpirult csirkemellet egy tálra szedjük.

3

Csirkemelles rétesbatyuk

A serpenyőbe, amiben a csirkét lesütöttük, még egy kevés olajat teszünk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, elkeverjük és felöntjük 1 dl tejjel, majd csomómentesre keverjük. 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

4

Csirkemelles rétesbatyuk

Visszatesszük a csirkemellet, és félrehúzzuk a tűzről.

5

3-3-3 réteslapot kiterítünk, megkenjük fokhagymás vajjal és 4 fele vágjuk (összesen tehát 12 db batyunk lesz). Egyenletesen elosztjuk a csirkemellet a lapokon, és összehajtogatjuk.

6

Csirkemelles rétesbatyuk

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a maradék fokhagymás vajjal megkenjük a tetejüket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4