Laktató, gyorsan elkészülő vacsora kevés hozzávalóból.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük.
Közben az újhagymát karikákra vágjuk. A megpirult csirkemellet egy tálra szedjük.
A serpenyőbe, amiben a csirkét lesütöttük, még egy kevés olajat teszünk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, elkeverjük és felöntjük 1 dl tejjel, majd csomómentesre keverjük. 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Visszatesszük a csirkemellet, és félrehúzzuk a tűzről.
3-3-3 réteslapot kiterítünk, megkenjük fokhagymás vajjal és 4 fele vágjuk (összesen tehát 12 db batyunk lesz). Egyenletesen elosztjuk a csirkemellet a lapokon, és összehajtogatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a maradék fokhagymás vajjal megkenjük a tetejüket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Adag 4