A cukkini egy rendkívül sokoldalú zöldség, amely számtalan formában felhasználható, legyen szó levesről, főételről vagy akár desszertről. Azonban ha télire is szeretnénk megőrizni ezt a csodálatos zöldséget, érdemes cukkinikrémet készíteni. Ez a finom és tápláló krém nemcsak egészséges, de kiváló választás lehet egy gyors reggelihez vagy vacsorához is.
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeit és daraboljuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a cukkinit és fél dl vizet öntünk rá.
Beletesszük a fűszereket, a petrezselymet és a fokhagymát.
Fedjük le és pároljuk közepes lángon 20-25 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
Ha a cukkini megpuhult, vegyük le a tűzről és botmixer segítségével pürésítsük az egészet sima krémmé.
Pürésítés után tegyük vissza a tűzre, míg még egyszer felforr.
A kész krémet forrón töltsük sterilizált üvegekbe. Zárjuk le jól az üvegeket, majd állítsuk fejre 5 percre, hogy vákuum képződjön. Aki szeretne egy késhegynyi tartósítószert is tehet a tetejére.
Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni az üvegeket.
Összetevők
Útmutató
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeit és daraboljuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a cukkinit és fél dl vizet öntünk rá.
Beletesszük a fűszereket, a petrezselymet és a fokhagymát.
Fedjük le és pároljuk közepes lángon 20-25 percig, amíg a cukkini teljesen megpuhul.
Ha a cukkini megpuhult, vegyük le a tűzről és botmixer segítségével pürésítsük az egészet sima krémmé.
Pürésítés után tegyük vissza a tűzre, míg még egyszer felforr.
A kész krémet forrón töltsük sterilizált üvegekbe. Zárjuk le jól az üvegeket, majd állítsuk fejre 5 percre, hogy vákuum képződjön. Aki szeretne egy késhegynyi tartósítószert is tehet a tetejére.
Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni az üvegeket.
Hozzászólás