Nyomtatási beállítások

Diós pite

Mennyiség1 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

Isteni omlós tészta, dióval a tetején. Érdemes kipróbálni. A receptet Kittitől kaptuk, köszönjük neki.

diós pite

A tésztához
 100 g cukor
 200 g margarin
 300 g liszt
 1 tojás
 0,50 csomag sütőpor
 1 citrom reszelt héja
Töltelék
 200 g porcukor
 2 tojás
 1 csomag vaníliás cukor
 1 citrom reszelt héja
 200 g dió
 200 g sárgabarack lekvár
1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk és a tésztát a tepsibe egyenletesen eloszlatjuk.

2

Megkenjük lekvárral.

3

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

4

A sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.

5

Hozzáadjuk a darált diót és a citrom reszelt héját.

6

Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Vigyázzunk, hogy ne törjük nagyon össze.

7

A diós masszát a lekvárral megkent tésztára simítjuk.

8

Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.