Nyomtatási beállítások

Fokhagymás gnocchi

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő30 percFőzési idő20 percÖsszes idő50 perc

Gnocchi fokhagymás szószban. Finom, húsmentes vacsora.

Fokhagymás gnocchi

 3 közepes burgonya
 300 g liszt
 1 tojás
 
 bors
Szósz
 1 ek. liszt
 2 ek. olaj
 4 gerezd fokhagyma
 300 ml tej
 só, bors
 100 g reszelt sajt
1

A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk.

2

Krumplinyomóval, vagy egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
Sózzuk, majd hozzákeverünk folyamatos gyúrás mellett annyi lisztet, amennyit felvesz. ( kb 300 g )
Egy sima, nem túl ragadós tésztát kell kapnunk.

3

Négy részre vágjuk, majd kb 2 centi átmérőjű rudakká sodorjuk.
Közben egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk.

4

A rudakból kb 3 centis darabokat vágunk.
Amint felforrt a vizünk, belehelyezzük a kis gnocchikat.

5

Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

6

Egy másik serpenyőben kevés forró vajon átpirítjuk a már megfőtt gnocchikat, majd a fokhagymás szószba keverjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!

Nutrition Facts

Adag 4