Nyomtatási beállítások

Fokhagymás Naan kenyér

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő10 percÖsszes idő1 óra 20 perc

Kevés hozzávalóból ízletes vacsora a fokhagymás naan kenyér.

Fokhagymás naan kenyér

 50 dkg liszt
 1 csomag szárított élesztő
 1 teáskanál cukor
 1 kávéskanál só
 1 evőkanál natúr joghurt
 1 evőkanál olaj
 langyos víz
Fokhagymás vajhoz:
 10 dkg vaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál petrezselyem
1

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk.
Letakarva meleg helyen 1 órát pihentetjük.

2

Ha megkelt 12 részre osztjuk.
Még 10 percet állni hagyjuk.

3

Fokhagymás Naan kenyér

Addig elkészítjük a fokhagymás vajat.
Kis serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott fokhagymát és petrezselymet.
Elkeverjük és félrehúzzuk a tűzről.

4

A tésztából 12 vékony kerek lapot nyújtunk.

5

Fokhagymás naan kenyér

Teflon serpenyőt felforrósítunk és megsütjük a naan kenyereket, oldalanként 2 perc alatt.

6

Olaj nem kell a serpenyőbe.

7

A kisült kenyereket megkenjük a fokhagymás vajjal.

Nagyon finom, egyszerű vacsora.
Nutrition Facts

Adag 4