Nyomtatási beállítások

Fonott kalács háromféle töltelékkel

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő1 óraFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra 40 perc

Kápráztasd el a családot egy finom töltött kaláccsal.

Fonott kalács háromféle töltelékkel

Tésztához
 500 g liszt
 1 csomag instant élesztő
 3 ek. cukor
 100 g margarin
 1 csipet só
 300 ml langyos tej
Mákos töltelékhez
 100 g darált mák
 3 ek. cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 tk citromlé
 kevés tej
Diós töltelékhez
 100 g darált dió
 3 ek. porcukor
 kevés tej
Narancsos töltelékhez
 100 g kandírozott narancshéj
A kenéshez
 1 tojás
1

A tészta hozzávalóit elkeverjük és tésztát dagasztunk belőle.
Meleg helyen 30 percet pihentetjük.

2

Addig elkészítjük a töltelékeket.
A mákot elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével.

3

Annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen folyós.

4

A dióval ugyanígy járunk el.

5

A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és hat egyforma csíkra vágjuk fel.
2-2-2 csíkra egyforma tölteléket kenünk.

6

Összehajtjuk és rudakat formálunk belőle.

7

3-3 különböző töltelékű rudat összefonunk. Igy két fonott kalácsot kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percet pihentetjük, majd megkenjük tojással, megszúrkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

8

Ha kihűlt felszeleteljük.

Nutrition Facts

Adag 4