Nyomtatási beállítások

Gyors ropogós keksz korongok

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

Gyorsan elkészülő finom csokis keksz korongok.

Gyors ropogós keksz korongok

 15 dkg margarin
 17 dkg cukor
 Egy csomag vaníliás cukor
 17.5 dkg liszt
 3 dkg kakaó
 3 g szódabikarbóna
 Egy csipet só
 Fél tábla étcsoki
1

A vajat habosra keverjük a cukorral, és sóval és a vaníliás cukorral.

2

Hozzáadjuk a lisztet amit elkevertünk a szódabikarbónával és a kakaóval.

3

Ha ez mind jól elkeveredett, akkor adjuk hozzá a csokit és ezzel is jól elkeverjük.

4

Kb. 4 cm vastag rudakat formázunk belőle és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük megkeményedni kb. 1 órára.

5

Gyors ropogós keksz korongok

Sütéskor a hengereket 1 cm vastagra szeljük és jó távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

6

170-180 °-os sütőben 10 percig sütjük, nem tovább mert megég. Ilyenkor még puha, de 1-2 perc után megkeményedik és leszedhető.

A tészta jól bírja a fagyasztást is. Így előre elkészíthetünk egy nagyobb adagot és ha kedvünk van csak felszeleteljük és megsütjük.
Nutrition Facts

Adag 4