Nyomtatási beállítások

Hagymás fonatok

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

Melegen tálalva finom vacsora. Hidegen is nagyon ízletes, suliba, munkába kitűnő uzsonna.

Hagymás fonatok

Tésztához
 400 g liszt
 20 g élesztő
 150 g margarin
 2 tojás
 100 ml tej
 1 tk
 pici cukor
A töltelékhez:
 100 g füstölt szalonna
 100 g gépsonka
 3 közepes fej hagyma
 150 g reszelt sajt
 1 tojás a kenéshez
 só, bors
1

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elvegyítjük a felfutott élesztőt és a sót.
Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk.

2

Letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a szalonnát apró kockákra vágjuk.

3

Egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Enyhén sózzuk, borsozzuk.

4

Puhára pároljuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gépsonkát és a reszelt sajt felét.
Míg kicsit kihűl, a tésztát két részre osztjuk.

5

Mindkét tésztából egy kb. 3 mm vastag lapot nyújtunk.
Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot a töltelékre fektetjük.

6

Hagymás fonatok

Kissé rányomkodjuk és másfél centis csíkokat vágunk belőle.

7

Hagymás fonatok

Két-két csíkot összecsavarunk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

8

Hagymás fonatok

180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4