Nyomtatási beállítások

Hajtogatott omlett

Mennyiség2 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszes idő25 perc

Kevés, mindennapi hozzávalóból finom vacsora készülhet.

hajtogatott omlett

 3 tojás
 5 dkg füstölt szalonna
 6 szelet felvágott (párizsi, sonkás szalámi, kinek mi van épp otthon)
 10 dkg reszelt sajt
 1 teáskanál tejföl
 fél teáskanál liszt
 só, bors, szárított petrezselyem
 metélőhagyma
 kevés olaj
1

A tojást a tejföllel és a liszttel jól elkeverjük.
Kevés sót, borsot és szárított petrezselymet teszünk bele.

2

A szalonnát apró kockákra vágjuk.

3

Nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat melegítünk.
A tojást beleöntjük.

4

Hajtogatott omlett

A szalonna kockákat a közepére pakoljuk és lefedjük a serpenyőt.

5

3-4 percig kis lángon sütjük.

6

Hajtogatott omlett

Leszedjük a fedőt, a szalonnát megszórjuk sajttal, elrendezzük rajta a felvágottat, megszórjuk metélőhagymával.

7

Minden oldalról ráhajtjuk a tojást.

8

hajtogatott omlett

Óvatosan megfordítjuk és még 3-4 percig sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és metélőhagymával. (ez el is maradhat, ha nincs otthon)
Nutrition Facts

Adag 2