Nyomtatási beállítások

Házi sajt

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő10 percÖsszes idő20 perc

Egyszer kisérletező kedvünkben kipróbáltuk a házi sajt készítését. Nem bántuk meg, azóta már többször csináltunk. Íze inkább a mozarellához hasonlít. Most az alap változat készült. Az ízesítés változatainak csak a fantáziánk szabhat határt.

házi sajt

 1 liter 3.5% zsírtartalmú tej
 0.3 dl 10 százalékos ecet
 só ízlés szerint
 fűszerek
1

A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk.

2

Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.

3

Folyamatosan kevergetjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.

4

Házi sajt

Amikor felforrt hozzáöntjük az ecetet és addig főzzük amig az ecet összerántja a tejet. Ez kb 1 perc.

Ekkor már nem szabad kevergetni.
5

Levesszük a tűzröl és 10 percig állni hagyjuk.

6

Ezután egy tiszta konyharuhával vagy gézzel bélelt szűrőbe öntjük.
A négy sarkát összefogjuk és jól megtekerjük, hogy egy kis golyó legyen a sajtunk.

7

Fél órát még hagyjuk lecsöpögni.

8

Kiszedjük a ruhából és jól lehütjük.

A tej mennyisége változtatható, ekkor arányosan az ecet mennyiségén is változtassunk. Érdemes kipróbálni.
Nutrition Facts

Adag 4