Nyomtatási beállítások

Héjában sült töltött burgonya

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra

Kiadós vacsora az egész családnak a héjában sült töltött burgonya.

héjában sült töltött burgonya

 8 szem közepes burgonya
 10 dkg bacon szalonna
 2 dl tejföl
 só, bors, paprikakrém ízlés szerint
 10 dkg reszelt sajt
 1 fej hagyma
1

A burgonyát megmossuk és pár helyen megszúrkáljuk.
Tepsibe tesszük és pici vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

2

Addig a bacont apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
A hagymát felkockázzuk.

3

Héjában sült töltött burgonya

Ha megsült a burgonya, (késsel szúrkáljuk meg, hogy puha-e) a tetejét levágjuk és egy kiskanál segítségével kiszedjük a belsejét.

4

Héjában sült töltött burgonya

Egy nagyobb tálban elkeverjük a bacont, a hagymát és a burgonya belsejét a tejföllel.
Ízlés szerint fűszerezzük.
A reszelt sajtot is hozzákeverjük és a kész masszát visszatöltjük a kivájt burgonyába.

5

Még 15 percre visszatoljuk a sütőbe és már tálalhatjuk is.

Sózott lilahagymával tálaltuk ezt a finom töltött burgonyát.
Nutrition Facts

Adag 4