Nyomtatási beállítások

Hortobágyi tepertős rudak

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszes idő50 perc

Tepertős rudak vendégvárónak, vagy az esti tévézéshez.

Hortobágyi tepertős rudak

 500 g liszt
 100 g zsír
 2 tojás + a kenéshez
 250 g darált tepertő
 125 g tejföl
 1 csomag instant élesztő
 1 kávéskanál cukor
 
1

A lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojásokat és a tejfölt.

2

Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ha szükséges kevés langyos tejet még önthetünk hozzá.

3

Hortobágyi tepertős rudak

Kinyújtjuk és elterítjük rajta a darált tepertőt. Összehajtjuk és lefedve 30 percet pihentetjük.
3x ismételjük a hajtogatást.

4

Hortobágyi tepertős rudak

Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk és derelyevágóval rudakat vágunk belőle. Tetszés szerint vékonyabbakat, akkor ropogósabb lesz vagy kicsit vastagabb rudakat akkor puhább lesz a kész sütink.

5

Tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

6

Hortobágyi tepertős rudak

Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4