Nyomtatási beállítások

Húscsíkok canelloni tésztával

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszes idő40 perc

Már régóta árválkodott egy doboz canelloni tészta a szekrényben. Finom vacsora lett belőle.

Húscsíkok canelloni tésztával

Húshoz
 400 g sertéscomb
 2 ek. olaj
 
 bors
 cayenne bors
 fokhagyma porízlés szerint
 pirospaprika
Tésztához
 150 g canelloni tészavagy amilyen van
 3 ek. olaj
 2 ek. liszt
 400 ml tej
 200 ml víz
 
 bors
 cayenne borselhagyható
 2 gerezd fokhagyma
 pirospaprikaízlés szerint
1

A húst vékony csíkokra vágjuk.
Fűszerezzük.

2

Húscsíkok canelloni tésztával

Kevés olajon megpirítjuk.
Egy kevés vizet öntünk hozzá, majd lefedve 10-15 percig főzzük.

3

Közben egy másik, nagyobb edényben az olajat felforrósítjuk.
Amikor már meleg, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük.

4

Ha csomómentesen elkevertük a lisztet az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a többi fűszert is.
Jól elkeverjük.

5

Húscsíkok canelloni tésztával

Beletesszük a canelloni tésztát. Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a tésztánk puha nem lesz. Néha keverjük meg.

6

Húscsíkok canelloni tésztával

Mikor a hús már puha, leszedjük a fedőt, és mégegyszer lepirítjuk.

7

Húscsíkok canelloni tésztával

Ha lepirítottuk a húst, és a tésztánk is puha már, tálalhatunk.
Finom, laktató vacsora.

Nutrition Facts

Adag 4