Nyomtatási beállítások

Hússal töltött gőzgombóc

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

Mikor marad sült húsunk, akkor szoktuk ezt az ételt elkészíteni.

Hússal töltött gőzgombóc

A tésztához:
 fél kg liszt
 1 csomag szárított élesztő
 
 pici cukor
 annyi langyos víz amennyit a tészta felvesz
 1 evőkanál olaj
További hozzávalók:
 30 dkg sülthús apróra vágva
 1 fej hagyma
 1 kávéskanál pirospaprika
 1 kis doboz tejföl
 fél evőkanál liszt
 
 bors
 kevés olaj
1

A tésztát bedagasztjuk és fél órát meleg helyen állni hagyjuk.

2

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.

3

Pirospaprikával és sóval megszórjuk, kevés vizzel felöntjük, hogy jól szétföljön a hagymánk.

4

A tejfölt a liszttel és 2 dl vízzel elkeverjük és a megfőtt hagymára öntjük.

5

Borssal ízesítjük.
Összeforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön.

6

Ezzel a szósszal fogjuk leönteni a gombócokat.
Ízlés szerint más fűszereket is tehetünk bele.

7

Hússal töltött gőzgombóc

A közben megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk és mindegyik közepébe teszünk a sülthúsból.
A széleit összecsippentjük és gombócokat formálunk belőle.

8

Egy nagy lábasban, aminek a tetejére ráfér egy egyenes aljú szűrő kevés vizet forralunk.

9

A gombócokat a szűrőbe tesszük (én szoktam egy sűtőpapírt is tenni bele, hogy ne ragadjon le), egyszerre keveset, mert megdagad.

10

Lefedjük a lábast.
10 percig gőzöljük.

11

Egy tálba tesszük a kész gombócokat és a közben elkészített szósszal meglocsoljuk.

Melegen tálaljuk. Finom, különleges étel készülhet így a maradék sülthúsból.
Nutrition Facts

Adag 4