Nyomtatási beállítások

Káposztás oldalas gőzgombóccal

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő30 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 20 perc

Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de cserébe egy nagyon finom kiadós ételt kapunk.

Káposztás oldalas gőzgombóccal

 1 kg oldalas
 70 dkg savanyú káposzta
 Fél kg héjában főtt burgonya
 Só, bors, piros arany
 Egy fej hagyma
Gőzgombóchoz:
 30 dkg liszt
 Egy csomag szárított élesztő
 Só, pici cukor
 Annyi víz amennyit felvesz a liszt
1

Az oldalast befűszerezzük és serpenyőben átsütjük, hogy jó piros kérget kapjon. Egy tálra kiszedjük.

2

A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a jól kimosott káposztát. Átforgatjuk és kb. 10 percig pároljuk.

3

Egy nagyobb lefedhető edénybe alulra tesszük a káposztát, rápakoljuk az oldalast és a főtt gerezdekre vágott krumplit.

4

Lefedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük.

5

Közben a gőzgombócot bedagasztjuk. A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük és gombócokat formálunk belőle.

6

A húsról leszedjük a fedőt és 10-15 perc alatt megpirítjuk.

7

A húsok tetejére pakoljuk a gombócokat és újra lefedjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a gombóc átgőzölődjön a finom fűszeres gőzben.

Érdemes kipróbálni, gyorsan a család kedvence lesz.
Nutrition Facts

Adag 4