Nyomtatási beállítások

Karfiolos rakott hús

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

Vacsira is nagyon finom, de egy ünnepi ebédként is megállja a helyét a karfiolos rakott hús.

Karfiolos rakott hús

 50 dkg sertéscomb
 50 dkg karfiol
 1 fej hagyma
 1 tojás
 2 főtt tojás
 1 zsemle
 só, bors, petrezselyem
 1 kis pohár tejföl
 10 dkg reszelt sajt
1

A húst szeletekre vágjuk, kevés olajban átsütjük és félretesszük.

2

A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel felöntjük. Tulajdonképpen egy pörkölt alapot készítünk.

3

Karfiolos rakott hús

Beletesszük a kisebb darabokra vágott karfiolt.
Ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük.

4

Közben két tojást megfőzünk.
1 zsemlét vízbe áztatunk.

5

A karfiolpörkölthöz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemlét, 1 tojást és a kockákra vágott főtt tojást.
Jól elkeverjük.

6

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.

7

Karfiolos rakott hús

Összeállítjuk. 1 szelet hús, 1 kanál töltelék, megint hús és így addig rakosgatjuk, míg tart a hozzávalónk.

8

Tejföllel megkenjük.

9

Sütőben közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.

10

Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal.

Rizzsel tálaljuk. Hidegen is finom, vacsira felvágott helyett.
Nutrition Facts

Adag 4